Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2015 09:25 - "Пътят на живота" (12): преразказ на единадесети епизод (ОБН.)
Автор: serialivbginfo Категория: Новини   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
1



 Здравейте, приятели! Днес е петък, 5 юни, а това означава, че предстои да прочетете новото дванадесето издание от новата пролетна рубрика на СЕРИАЛИ в България "Пътят на живота", в която всеки петък преразказваме по един епизод от едноименната турска медицинска мелодрама, излъчила се миналата есен по KanalD "Hayat Yolunda". В предишния ѝ единадесети брой преразказахме десетата серия, в която Алп се отказа от решението си да продаде акциите си на Селим. Точно на тръгване пък Джем срещна бившата си съпруга Ебру, която го помоли да помогне на болния ѝ брат, и така младият лекар отново се завърна в болницата на доктор Вейсел. Едже пък видя майка ѝ Шафак и Джем да се прегръщат, като така момиченцето се озлоби към младия лекар. Именно заради огорчението си момиченцето изчезна, като всички в болницата го търсеха, а в последствие се оказа, че то е заспало в колата на баща си Алп. Той пък използва изчезването на дъщеричката си в съда и така след решението на съдията то остана при него, а Шафак бе шокирана и много разстроена. Селим пък обясни на Йелда, че я обича и че отношенията между него и Сеза са били грешка, като без да иска ги чува братът на младата сестра, който се ядосва и на следващия ден, рано сутринта, когато Селим тръгва за работа, го наръгва с нож в гърба. Ебру пък ревнува бившия си съпруг Джем от Шафак и го заплашва, че ще ѝ разкаже за миналите му отношения с Йелда, като без да иска ги чува Мелис. Дали Шафак ще разбере истината за изневярата на Джем в миналото и дали Селим ще оцелее, разбирате в преразказа ни на единадесети епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!   image Шафак и Ебру се скарват. Ядосаната след делото по развода си млада лекарка пита бившата съпруга на Джем какво иска от нея. Ебру намеква, че има много неща, които да ѝ казва, но че е с катинар на устата. Йелда се досеща какво става и я моли да престане да създава напрежение. Ебру посъветва Шафак да не търси врага и предателя си далеч, а близко. Младата лекарка е объркана и точно когато понечва да попита Ебру какво намеква, докаран пристига раненият Селим, за когото всички се погрижват, защото състоянието му е критично и се нуждае от операция. Преди нея обаче Мелис, след като чува истината за миналото между Джем и Йелда, моли Шафак да си поговорят след манипулацията.
Ебру е притеснена за заплащането на скъпата операция на брат си и решава да отиде при Алп, за да го говори с него. Той я успокоява, че няма да я притиска за дълга и я разпитва за живота ѝ. Тя му споделя, че е лекар, но отскоро не се занимава с това, от което обаче Алп се заинтересува и ѝ предлага да започне работа в болницата като ортопед, за да може и да изплати дълга си. Той обаче има друг план - да събере отново жената с Джем и така той да се отдалечи от Шафак. Ебру му отговаря, че ще си помисли.
Сеза е притеснена за състоянието на Селим. Междувременно сестра ѝ Сузан ѝ се обажда и притеснена ѝ казва, че Серкан се е прибрал с кървав нож в ръка. Младата сестра се досеща, че именно брат ѝ е извършил престъплението и от чувство за вина и дълг, въпреки че е болна от анемия, пожелава да дари кръв за ранения лекар. Тайфун ѝ взима две банки кръв, без да знае за диагнозата ѝ, като обаче я научава от сестра Муазес. На Сеза ѝ става зле.
image Алп казва на Мелис, че е причинила само беди в болницата. Той ѝ съобщава, че Шафак и Едже са неговото семейство и че иска отново те да се върнат при него. Мелис е огорчена и го пита както ще правят тогава с детето им, когато то се роди, дали те няма да са семейство. Бизнесменът е категоричен и ѝ казва, че не иска да има нищо общо с нея и че съжалява, че я е направил главен лекар в болницата.
imageПулсът на Сеза спира, но сестра Муазес и доктор Тайфун идват на време. Те съобщават това на Джем, който оперира Селим и който излиза, за да спаси младата сестра. Това става трудно, но въпреки това успяват и всички си отдъхват. Не след дълго операцията на Селим също приключва и то успешна, като всички вече са се успокоили. 
image На излизане от операционната Мелис казва на Йелда, че знае за миналите ѝ отношения с Джем. Дъщерята на доктор Вейсел е шокирана и двете отиват в кабинета на главната лекарка. Арогантната жена изнудва Йелда, че ако не разубеди Шафак да не се събира с Алп и да не откликва на молбите му отново да станат семейство, ще ѝ разкаже истината. Йелда се ядосва и ѝ отговаря, че никога не би сключила подобна сделка с нея, като излиза от кабинета разярена и огорчена.
Ебру казва на Джем, че Алп ѝ е предложил работа. Младият лекар съобщава това на Шафак, като тя бързо се досеща за намеренията на бившия си съпруг - да събере новата лекарка с Джем отново и така да го отдалечи от самата не. Младият лекар обаче я убеждава, че това няма как да се случи.
image На вечерта Шафак и Йелда се прибират, като с тях е и Джем, за да види Зелиш. Шафак тъжи за Едже, като решава да се обади на Алп, за да го помоли да я чуе. Тя го прави, но момиченцето не иска да чуе майка си, а Алп обвинява бившата си съпруга за това и я съветва да потърси вината в себе си. Шафак се разстройва и разплаква.
image Йелда и Джем разговарят. Дъщерята на доктор Вейсел казва на Джем, че Мелис знае за предишните им взаимоотношения и че я изнудва. Йелда му предлага двамата да кажат истината на Шафак, но Джем е твърдо против, защото смята, че така ще я изгубят. Двамата спорят за това кое би било по-правилно, като без да иска ги чува самата Шафак, питайки какво става. Йелда ѝ отговаря, че говорят за Едже, като първоначално младата лекарка се съмнява в думите ѝ, но след това отново се разстройва за дъщеричката си.
image Едже разиграва и нервира Мелис, като не иска да облече пижамата си. Тя моли доведената си майка първо за вода, след това да не загасва лампите, а накрая за приказка за лека нощ. Арогантната жена е ядосана и разказва страшна история на момиченцето, като то се стряска и започва да пищи. Чува го Алп, който се скарва на Мелис и я моли да го остави насаме с дъщеря му. Едже му казва, че майка ѝ ѝ липсва.
  image Селим и Сеза са настанени в една болнична стая и вече са по-добре. При тях идват полицаите, за да вземат показания от ранения за произшествието. Сеза е притеснена, като младият лекар излъгва полицаите, че става въпрос за нещастен случай и че Серкан не е виновен за случилото се. Сеза се разстройва и искрено му благодари за жеста.
imageЙелда, докато върви по коридора, вижда Мелис, която я последва. Дъщерята на доктор Вейсел не иска да говори с нея и затова забързва крачката и се скрива в тоалетната. Мелис обаче я открива и отново я заплашва, че ако не направи така, че Шафак да не се събере повече с Алп, ще ѝ разкаже всичко. Йелда отново се ядосва и си тръгва разярена.
image Новите санитари в болницата намират изчезналото любовно писмо на Тайфун за Йелда и ѝ го дават. Тъкмо когато тя понечва да го отвори, идва шеговитият лекар и стреснат си го взима, след което сопнато отговаря, че писмото е от негова пациентка за него. Той ядосан си тръгва и го скъсва, като Йелда обаче се досеща заради странното му поведение, че е било за нея.
  imageСелим прави подарък на Сеза в знак на благодарност, че му е спасила живота. Той ѝ подарява символична статуетка, на която пише "Най-добра медицинска сестра на годината". Чаровницата е приятно изненадана и искрено му благодари, след което води при него своя брат, когото предварително е помолила да се извини на лекаря. Своенравният младеж обаче го заплашва, че ако още веднъж се доближи до сестра му, ще довърши започнатото и ще го убие. Сеза отново се разстройва, но Селим я успокоява.
Ебру казва на Джем, че е решила да приеме предложението на Алп и да работи в болницата. Той ѝ казва, че целта на бизнесмена е отново да ги събере, но изрично я предупреждава, че това няма как да стане.
Йелда иска да разкаже истината на Шафак, след като Мелис продължава да я притиска. Шафак обаче е повикана в спешното отделение, а Йелда я моли след като си свърши работата да изпият по един чай, за да ѝ каже истината за миналото.
image Шафак отива в спешното, но там вместо да се заеме с нов спешен случай, среща Мелис, която я моли да си поговорят. Младата лекарка ѝ казва, че не желае да го прави и понечва да си тръгне, но този път арогантната жена е решена да ѝ каже истината и ѝ споменава, че става въпрос за миналото, защото знае с кого ѝ е изневерил Джем. Шафак е любопитна и шокирана и отива в кабинета ѝ.
imageСелим съветва Йелда да каже на Шафак истината, въпреки несъгласието на Джем. Дъщерята на доктор Вейсел търси младата лекарка навсякъде в болницата, като след като пита новите санитари къде е, те ѝ отговарят, че се е отправила към кабинета на Мелис. Йелда е изплашена и на бегом се запътва на там, но вече е късно, тъй като вижда Шафак да излиза разстроена и шокирана от кабинета на главната лекарка. Младата лекарка отива при Йелда, която я гледа изненадано, и ѝ зашлевява шамар, след което побягва навън и потегля нанякъде с колата си. Йелда разплакана я последва и вижда Джем навън, като му казва, че Мелис ѝ е разказала цялата истина. Двамата са шокирани, най-вече Йелда, но Джем бързо се качва на мотора си и последва Шафак.
image Докато шофира, Шафак се разстройва още повече. Алп ѝ звъни, но на телефона е Едже, която моли майка си на вечерта да вечерят заедно тримата - Алп, Шафак и тя. Младата лекарка през сълзи се съгласява с молбата на дъщеричката си, която е много радостна от факта, че отново родителите ѝ ще се съберат заедно. Междувременно след това Джем засича Шафак на светофара. Тя излиза от колата и му казва, че няма да прости нито на него, нито на Йелда, като е повече от разстроена, след което отново се качва в автомобила си и потегля. Джем е шокиран и не знае какво да прави.
Шафак отива в апартамента на Йелда, за да си събере багажа и да се изнесе. Дъщерята на доктор Вейсел след малко също много разстроена идва и моли приятелката си за прошка. Тя обаче е непреклонна и ѝ отговаря, че никога няма да ѝ прости, след което си тръгва ядосано. Йелда е съсипана и не спира да плаче.
Тайфун и Селим си говорят в двора на болницата. Шеговитият лекар е натъжен и Селим е учуден да го види в такова състояние. Тайфун му се оплаква, че момичето на мечтите му вече е избрало другиго, визирайки Йелда. Селим го съветва да не се отказва, защото е възможно то да не го обича, не подозирайки, че става въпрос именно за неговите отношения с дъщерята на доктор Вейсел. Не след дълго при тях доста подпийнал идва Джем, като тримата си говорят за любовта.
Алп и Едже се подготвят за вечерята с Шафак. Тя им се обажда и им казва, че се е нанесла в хотел, като ги моли да вечерят в ресторанта там. Мелис не е доволна от това, че Шафак се преместила в хотел, защото така Алп ще ходи да я вижда постоянно. Тя се обажда на Джем и му го казва, като той, заради нетрезвеността си, ѝ се доверява и се запътва към хотела.
Алп, Шафак и Едже вечерят заедно, като момиченцето е повече от щастливо да види родителите си отново заедно. Когато то задремва на масата, след като са се нахранили, Алп моли Шафак отново да се съберат, защото я обича и защото съжалява за всичко, което е направил. Младата лекарка е объркана и не знае какво да му отговори.
Йелда е в дома си и не спира да плаче. При нея идва Селим, който я успокоява.
Едже моли баща си да остане при майка си. Той се съгласява, като отвежда полузаспалата си дъщеричка в хотелската стая на Шафак. Момиченцето моли Алп да остане за цялата вечер при тях, като той се съгласява. Когато то заспива, бизнесменът отново се опитва да се сдобри с Шафак, като точно когато понечва да я целуне, на телефона се звъни. Шафак вдига и от рецепциониста разбира, че Джем я чака долу. Тя слиза и излъгва Алп, че си е забравила шала, като го моли да остане при Едже, докато се върне.
imageШафак слиза и говори с подпийналия Джем. Той ѝ се извинява за пореден път и я моли да му прости, но Шафак ядосано му отвръща, че е отвратена от него и от Йелда и че сега двамата спокойно могат да се съберат отново, без никой да им пречи. Джем се ядосва и след като си тръгва, отива пред апартамента на Алп и Мелис, където бременната жена е сама и все още не спи. Джем силно тропа и блъска по вратата, като Мелис се изплашва, но въпреки това отива и отваря, като виждайки Джем на вратата, още повече се шокира. Така приключва единадесети епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!

В следващия 12 епизод от "Пътят на живота" очаквайте: Йелда се опитва да се сдобри с Шафак и ѝ дава писмо, което Джем ѝ е написал в деня, в който е заминала за Америка и в който ѝ е изневерил с нея. Тя не иска да го прочете и го скъсва, а Йелда е огорчена от това, че приятелката ѝ е станала толкова жестока. Докато двете разговарят, непознат мъж насочва пистолет към Шафак, но точно когато дърпа спусъка, Йелда се изпречва пред приятелката си и така бива простреляна вместо нея, жертвайки живота си, за да я спаси. Дали ще оцелее - ще разберем в следващия дванадесети епизод от медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!
_________________________________________________________________________________



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: serialivbginfo
Категория: Новини
Прочетен: 267141
Постинги: 201
Коментари: 5
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031